Medicatie

Noorderlicht_OudersVerzorgers_PraktischeZaken_Medicatie_Content

Als een leerling medicijnen nodig heeft op school, is er een aantal zaken waar u als ouders/verzorgers verantwoordelijk voor bent. Deze zaken staan vermeld in het Medicatieprotocol. Dit protocol is in te zien bij de administratie van school en voldoet aan de wettelijke richtlijnen.

De medewerkers op school zijn op de hoogte van deze richtlijnen en handelen daar ook naar. Let u goed op het volgende:

  • U moet altijd een formulier over de medicatie en/of medische handeling invullen en ondertekenen. Zonder dit formulier mogen medewerkers geen medicijnen geven en géén handelingen verrichten. Dit formulier kunt u opvragen bij uw apotheek.
  • Medicijnen mogen op twee manieren op school worden afgegeven: in de originele verpakking mét de bijsluiter of in baxterzakjes. Een baxterzakje kunt u bij uw apotheek verkrijgen. Het is belangrijk dat bij de medicijnen een etiket zit met daarop de naam van uw kind en de voorgeschreven dosering.
  • Om de medicatie te mogen geven, zijn we verplicht om een toedienlijst bij te houden. U kunt deze opvragen bij de apotheek en aan ons afgeven.
  • U bent ervoor verantwoordelijk dat de school over de benodigde informatie beschikt en geeft wijzigingen altijd aan ons door.

Meer informatie over SO Noorderlicht?

Neem contact met ons op

roundicon-call

030 - 310 78 20

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

contactformulier